Sanka Vidanagama / AFP
Nemzetközi foci

Lőtt az első félidőben egy szenzációs gólt, majd a második félidőben lemásolta

A holland válogatott jutott csoportelsőként a nyolcaddöntőbe az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság E jelű négyeséből, a második helyen a címvédő amerikai csapat végzett.

A két csapat döntetlent játszott egymással a július 27-én vívott csoportrangadón. A csoportkör keddi zárófordulójában a történelmi triplázásra készülő amerikaiak voltak nehezebb helyzetben, mert riválisuknak, a portugáloknak is volt esélyük a továbbjutásra. A hollandok a gyengébb játékerőt képviselő Vietnammal csaptak össze és a gólkülönbség javítását is szem előtt tartva 7-0-ra nyertek.

A meccs hőse Esmee Brugts volt, aki mindkét félidőben szerzett egy-egy csodálatos gólt a 16-oson kívülről.

Az elsőt itt, a másodikat pedig itt lehet megnézni, érdemes, mert az is szenzációs lövés volt.

A 20 éves Brugts pályafutása első és második vb-gólját szerezte.

Az amerikai-portugál találkozót – amelyen Vad Anita volt az egyik asszisztens – a második félidő elején több percig egy végül tévesnek bizonyuló tűzriadó zavarta meg. A szurkolókat először felszólították, hogy keressék meg a legközelebbi kijáratot, de végül nem kellett a játékot megállítani, a nézők pedig a helyükön maradhattak.

A hajrá izgalmasan alakult, a 91. percben a portugálok kapufát lőttek, ám végül gól nélküli döntetlen született.

A továbbjutással az amerikai a csatár Megan Rapinoe és Alex Morgan mellett a középpályás Julie Ertz, a védő Kelley O’Hara és a kapus Alyssa Naeher továbbra is esélyes, hogy háromszoros világbajnok legyen. A futball egyetlen háromszoros világbajnoka a brazil Pelé, de a nőknél még nincs ilyen játékos.

A sportágban még sosem fordult elő – sem férfi, sem női vonalon –, hogy egy válogatott sorozatban három vb-címet szerezzen.

Eredmények, 3. forduló:

E csoport:
Portugália – Egyesült Államok 0-0
Hollandia – Vietnam 7-0 (5-0)

 

A csoport végeredménye: 1. (és nyolcaddöntős) Hollandia 7 pont, 2. (és nyolcaddöntős) Egyesült Államok 5, 3. Portugália 4, 4. Vietnam 0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik