Nemzetközi foci

A Benfica kimenekítené az argentin szupertinit, akit megpofoztak, majd halálosan megfenyegettek az ultrák

Rodrigo Valle / Getty Images
Rodrigo Valle / Getty Images

A 28 csapatos argentin bajnokságban mindössze a 25. helyen végzett a Vélez Sarsfield, amely az utolsó fordulóban 1-0-ra kikapott a még nála is rosszabb szezont futó Huracántól.

A Vélez-ultrák egy csoportja úgy érezte, nem hagyhatja szó nélkül a csapat bukdácsolását, és több játékost is inzultáltak, köztük a 17 éves Gianluca Prestiannit, akit az egyik legnagyobb argentin tehetségnek tartanak.

„A meccsről visszatérve megérkeztünk a stadion parkolójához, amikor a sötétben feltűnt öt-hat ultra. Kétszer is megütöttek, miközben megragadták a kabátom. Az egyik csapattársamnak, aki már az autójában ült, azt mondták, hogy szálljon ki, különben lábon lövik. Ilyenek ezek az ultrák, bátran rátámadnak egy tinire” – mesélte az idényben két gólig jutó, U17-es válogatott játékos.

A remekül cselező és villámgyors, mindössze 165 centis szélső, valamint családja az eset óta többször is halálos fenyegetést kapott, így nem csoda, hogy argentin források szerint Prestianni úgy döntött, elhagyja a Vélezt.

A dél-amerikai tehetségeket rendre ügyesen kihalászó Benfica kapna is az alkalmon, és 7 millió eurót ajánlana Prestianniért, aki a FIFA átigazolási szabályai szerint legkorábban februárban költözhetne Európába, mivel január 31-én ünnepli a 18. születésnapját.

Olvasói sztorik