Nemzetközi foci

Apaként akarja élvezni az életet, visszavonul a Copa-győztes védő

Pablo PORCIUNCULA / AFP
Pablo PORCIUNCULA / AFP
20 év profi karrier után befejezte aktív pályafutását Diego Godin, az uruguayiak védője, aki a vasárnapi Huracan-Velez Sarsfield argentin szezonzáró bajnokit követően jelentette be a döntését.

Az Atlético Madrid korábbi csapatkapitánya 627 profi meccsen lépett pályára, ezeken 38 gólt szerzett és összesen tíz trófeát gyűjtött, köztük két Európa-liga- és három Európai Szuperkupa-diadallal.

„Akkor akarom befejezni a futballt, amíg még jó formában vagyok. Lehet, hogy meglepő, de már régóta gondolkodtam ezen.

Most más prioritásaim vannak. A családom Uruguayban él, apa lettem. Pihenni akarok, és élvezni az életet más dolgait

– nyilatkozta a 37 éves játékos.

Godin 2003-ban, az uruguayi CA Cerrónál kezdte pályafutását, majd a Nacional játékosa lett, s 2007-ben igazolt Európába, a spanyol Villarrealhoz. Az Atlético 2010-ben szerződtette, kilenc szezonon keresztül volt a csapat kapitánya, spanyol bajnok és kupagyőztes lett, kétszer Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott.

Később az Internazionale és a Cagliari futballistájaként Olaszországban is kipróbálta magát, majd visszatért Dél-Amerikába, ahol előbb a brazil Atletico Mineiro, majd tavaly óta a Velez játékosa volt.

Az uruguayi válogatottban 161-szer szerepelt, négy világbajnokságon lépett pályára, 2010-ben negyedikként zárt a nemzeti csapattal. Tagja volt a 2011-ben Copa Americát nyert csapatnak, írta az MTI.

Olvasói sztorik