Nemzetközi foci

Lesújtott az UEFA, kizárta a Juventust az európai kupából

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta az olasz Juventust a Konferencia Liga idei küzdelmeiből.

Az európai vezető testület pénzbírságot szabott ki a torinói klubra, valamint az angol Chelsea-re, amiért a szabályokat megszegve hiányos pénzügyi információkat nyújtottak be.

A Juventust 20, míg a Chelsea-t 10 millió euróra büntették. Az olasz klubnak csak a bírság felét kell kifizetnie, ha a következő három évre vonatkozó pénzügyi kimutatásai megfelelnek az előírásoknak.

Sajnáljuk az UEFA döntését, nem osztjuk a nézetét, és továbbra is szilárdan meg vagyunk győződve tetteink helyességéről. Azonban úgy döntöttünk, hogy nem fellebbezünk az ítélet ellen.

Ez összhangban van a tavaly májusban, az olasz szövetséggel folytatott vitában hozott döntésünkkel. Inkább véget vetünk a bizonytalan időszaknak, és biztosítjuk a teljes átláthatóságot a klub jövőbeni nemzetközi versenyeken való részvétele miatt” – nyilatkozta Gianluca Ferrero klubelnök.

A torinói klub helyét az olasz bajnokság nyolcadik helyezettje, a Fiorentina veszi át a harmadik számú európai kupasorozatban. A firenzeiek idén döntőt játszottak a Konferencia Ligában, melyet 2-1-re elvesztettek az angol West Ham United ellen. A mostani idényben a selejtező utolsó körében kapcsolódnak majd be.

A londoniak körülbelül 700 millió eurót költött 19 új játékosra azóta, hogy az új tulajdonos, Todd Boehly 2022 májusában átvette a klub irányítását, azonban ez a bírság még a korábbi hét évre vonatkozik, amikor még Roman Abramovics irányította a klubot.

Kapcsolódó
Az UEFA megbüntette az FC Barcelonát
Nem úszta meg a Manchester United, két török és egy ciprusi csapat sem a kihágásokat.
Olvasói sztorik