Nemzetközi foci

Más csapattal kokettált, szezonkezdet előtt egy nappal kirúgta edzőjét a Salzburg

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Egy nappal a bajnoki nyitány előtt a Red Bull Salzburg labdarúgócsapata felmentette Matthias Jaissle edzőt, aki jelezte, inkább Szaúd-Arábiában szeretné folytatni pályafutását.

A 35 éves szakember 2021-ben vette át a salzburgiak irányítását, vezetésével a csapat két bajnoki címet és egy Osztrák Kupát nyert. Azonban a sikereire külföldön is felfigyeltek, és az al-Ahly őt szemelte ki a még üres kispadra.

A szaúdi csapatot legutóbb a dél-afrikai Pitso Mosimane vezette és irányításával simán megnyerte a másodosztályt. A szakember azonban távozott júniusban és az emírségekbeli al-Wahda edzője lett.

Közben az al-Ahly komoly erősítésekbe kezdett, 30 millió euróért szerződtette a Manchester City algériai válogatott szélsőjét, Riyad Mahrezt, 18,5 millió euróért a Chelsea szenegáli válogatott kapusát, Edouard Mendyt és megszerezte a Liverpooltól ingyen a brazil csatárt, Roberto Firminót.

Matthias Jaissle lenne az edző, de miután kiderült, hogy más csapattal flörtöl, a Salzburg azonnal menesztette.

„Az a véleményünk, ha egy edző két nappal a szezon kezdete előtt annyira elfoglalt, hogy új állást keressen, nem maradhat. Mi energiával telve akarunk kezdeni, és ehhez mindenkitől százszázalékos összpontosításra van szükség” – nyilatkozta Stephan Reiter vezérigazgató.

A Salzburg szombaton a Rheindorf Altach otthonában kezdi meg a Bundesliga 2023-234-es idényét, a csapatot egyelőre a két másodedző, Florens Koch és Alexander Hauser irányítja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik