Nemzetközi foci

Súlyos sérülése után visszavonult a Manchester City spanyol legendája

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

Visszavonult David Silva, a spanyolok világ- (2010) és kétszeres Európa-bajnok (2008, 2012) futballistája.

A 37 éves Silva azok után döntött a befejezés mellett, hogy a felkészülési idényben súlyos térdsérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalagja.

„A mai egy szomorú nap számomra, mert el kell búcsúznom attól, aminek az egész életemet szenteltem. El kell köszönnöm a csapattársaimtól is, akik olyanok voltak számomra, mint a családtagok. Nagyon fogtok hiányozni” – mondta Silva a búcsúvideójában.

A 125-szörös spanyol válogatott támadó középpályás a Valenciában kezdte pályafutását, majd megfordult az Eibarban, a Celta Vigóban, a Manchester Cityben, utolsó klubja pedig a Real Sociedad volt. A spanyol Király kupát a Valenciával és a Sociedaddal is elhódította, de legnagyobb sikereit a Cityvel aratta:

a Premier League-et négyszer, az FA Kupát kétszer, a Ligakupát ötször, az angol Szuperkupát háromszor nyerte meg az angol csapattal.

Az angol bajnokságban összesen 309 meccsen játszott, ezzel a spanyolok között a negyedik az örökranglistán David de Gea (415), Cesc Fábregas (350) és César Azpilicueta (349) mögött.

Olvasói sztorik