Nemzetközi foci

Haalandnak mindössze hét perc kellett az első góljához

Toshifumi KITAMURA / AFP
Toshifumi KITAMURA / AFP

Az előző idényben triplázó (Premier League, FA Kupa, Bajnokok Ligája) a Manchester City lejátszotta első felkészülési meccset, amelyen a japán Yokohama Marinos volt az ellenfele. A kezdőcsapatban a Chelsea-től érkezett Kovacicot is bevető angol csapat kissé rozsdásan mozgott az első félidő nagy részében, a japánok ezt kihasználva kétgólos előnyt szereztek.

A félidőben mégis döntetlen volt az állás, mert előbb Stones egy egyszerre okos és látványos lövéssel szépített, majd a japán kapus hatalmas hibáját kihasználva Álvarez 2-2-re alakította az állást.

A világbajnok argentin csatárt a félidőben váltotta az előző idényben minden sorozatot számolva a Cityben összesen 52 gólig jutó Haaland, akinek mindössze hét percre volt szüksége arra, hogy beköszönjön, Foden passza után három érintésből megoldotta: átvette, tolt egyet rajta, majd kilőtte a hosszút.

A BL-döntőben győztes gólt szerző Rodri 16-oson kívüli lövésével a City már kettővel ment, és bár egy komoly bénázás után a Yokohama feljött 4-3-ra, a Bayernből visszatérő Cancelo tökéletes beadását Haaland bepofozta, beállítva ezzel a végeredményt.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

„Az előző idényhez képest most fittebbnek tűnik, sokkal jobb állapotban van, mint amikor tavaly megérkezett hozzánk. Nagyon szeretnénk, hogy ismét olyan idénye legyen, mit tavaly, de még messze van attól a formájától, ahogy a többiek is. Tudja, mit kell tennie, mi is ismerjük őt, és néhány héten belül sokkal jobb lesz az erőnléte” – magyarázta Pep Guardiola, a City edzője Haalandról.

A manchesteriek a következő meccsüket magyar idő szerint szerdán 12.30-tól vívják a német bajnok Bayern München ellen.

Olvasói sztorik