Nemzetközi foci

Premier League: gólzáporos Chelsea-sikerrel indult a Summer Series

Van annak valami különleges bája, hogy a Premier League Summer Series nyitómérkőzését szombat este az Egyesült Államokban Philadelphiában játszotta a Chelsea és a Brighton. Ennek ellenére a szolíd 71 896 befogadóképességű Lincoln Financial Field lelátói a felvételek tanúsága szerint szinte megteltek – hiába, az USA-t a 2026-os világbajnoki rendezés előtt szemmel láthatóan végképp meghódította a soccer.

Pláne, ha az egyik fellépő a 2021-es BL-győztes Chelsea, amelyik hét gólos thrillerben szórakoztatta a közönséget a Brighton ellen.

 

Azt állítani, hogy Mauricio Pochettinónak sok dolga lesz a Chelsea-vel, olyan, egyenértékű azzal, hogy Télapó rendkívül elfoglalt lesz karácsony estéjén. Hiszen akkora jövés menés volt a klubnál, hogy a Chelsea új argentin menedzserének teljesen új csapatot kell építenie.

Figyelembe véve a 2022/23-as angol bajnokság végeredményét, ezért az sem tűnik meglepetésnek, hogy a tavalyi hatodik Brighton az első félidőben agilisabbnak, erősebbnek tűnt. Danny Welbeck már a 13. percben beköszönt a Chelsea-nek, amit Christopher Nkunku egalizált hat perccel később. A Brighton a szünetben szinte teljes sort cserélt, majd a 60. percben a belső védőjét Jan Paul van Hecket kiállította a spori második sárga lappal. Ezt kihasználva a Chelsea a második félidő 65. percétől megindította a gólgyártást, 12 perc alatt rúgott hármat (Mudryk, Gallagher, és Nicholas Jackson), amire a 79-89. perc között Joao Pedro  és Deniz Undav válaszolt, de ez a két találat csak a szépítésre, illetve a 4-3-as végeredmény beállítására volt elegendő a Brighton részéről.

Olvasói sztorik