Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mezőkövesden több BL-meccset játszanak idén, mint a Groupamában

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI
Következő mérkőzését is Mezőkövesden játssza a fehérorosz BATE Boriszov csapata, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában ezúttal ciprusi ellenfelet fogad majd.

A BATE így a BL első selejtezőjében az albán Partizani ellen már Mezőkövesden harcolta ki a továbbjutást (az odavágó 1-1-es eredménye után 2-0-ra győzött), és augusztus elsején a ciprusi Aris Limassolt is ott fogadja.

Két másik fehérorosz klub is Magyarországon játszik: a Nyeman Grodno a gyirmóti pályát választotta, ahol az idegenbeli 2-1-es győzelem után 1-1-es döntetlenre végzett a liechtensteini Vaduz ellen a Konferencia Ligában. A selejtező második fordulójában, július 26-ám a máltai Balzant is ott fogadja.

A Torpedo-BelAZ Zsogyino ugyancsak Mezőkövesden szerepel, a Konferencia Liga második selejtezőkörében bekapcsolódó együttes Gyurcsó Ádám csapatát, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül július 27-én.

A fehérorosz csapatok kénytelenek voltak másik hazai pályát találni, ugyanis az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik