Nemzetközi foci

Nem hagyta a nigériai női kapus, hogy Ronaldót letaszítsák a trónról

Izhar KHAN / AFP
Izhar KHAN / AFP
Három olyan labdarúgó van a világon, aki öt világbajnokságon is gólt szerzett, de nem sok kellett ahhoz, hogy egyikük új rekordot érjen el. A kanadai csapatkapitány, Christine Sinclair azonban büntetőt rontott a Nigéria elleni csoportmérkőzésen, így a történelmi tettre egyelőre várnia kell.

Először a brazilok klasszisa, a kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnoki ezüstérmes Marta jutott el öt vébén is a gólig, őt követte a kanadai Christine Sinclair – mindketten 2003 és 2019 között remekeltek.

Hozzájuk csatlakozott Cristiano Ronaldo, aki tavaly novemberben, Ghána ellen az első férfi lett, aki öt különböző világbajnokságon gólt szerzett.

A jelenleg Új-Zélandon és Ausztráliában zajló női vébén aztán Sinclair megkapta a nagy lehetőséget, hogy hatodik tornájáról is eredményesen távozzon, ám a Nigéria elleni nyitó mérkőzésen jogosan megítélt büntetőt kihagyta, pontosabban Chiamaka Nnadozie kapus bravúrral védett.

A mérkőzés egyébként gól nélküli döntetlennel ért véget.

Ezzel a B csoportot az íreket legyőző Ausztrália vezeti, jövő szerdán Kanada–Írország és Ausztrália–Nigéria összecsapásokra kerül sor.

Női vb

A csoport
Fülöp-szigetek-Svájc 0-2 (0-1)

 

B csoport
Nigéria–Kanada 0-0

Olvasói sztorik