Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik edzője megtiszteltetésnek venné a kapitányi posztot

Daniel ROLAND / AFP
Daniel ROLAND / AFP
Szoboszlai Dominik csapatának vezetőedzője, Jürgen Klopp nem zárja ki, hogy miután lejár a szerződése a Liverpool FC-nél, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

„Ez a poszt nagy megtiszteltetés lenne, ez nem kérdés” – mondta az 56 éves szakember egy csütörtök esti, németországi pódiumbeszélgetésen.

A gondot az jelenti, hogy lojális vagyok. Nem hagyhatom ott egyszerűen a Liverpoolt, mondván, most átveszem egy kicsit a német válogatottat. Ez nem így működik, és egyébként sincs felkérésem a feladatra.

Klopp szerződése 2026-ig szól a hatszoros BL-győztes angol klubnál.

„Ha valamikor szövetségi kapitány leszek, akkor elérhetőnek kell lennem, ami most nem igaz rám. Felelősséggel tartozom az egyesületem felé” – fogalmazott a szakember.

„Alapvetően érdekes munkának találom a szövetségi kapitányit. De hogy miután abbahagyom a munkát a Liverpoolnál, nem kezdek-e valami teljesen másba, ma még nem tudom. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeket önmagam számára” – tette hozzá.

A Liverpool – és Szoboszlai Dominik – jelenleg Donaueschingenben edzőtáborozik, a település Baden-Württemberg tartományban található, amely Klopp szűkebb hazája, írta az MTI.

Olvasói sztorik