Nemzetközi foci

Vajon ötmillióból megoldja legendája távozását a Barca?

Gongora / NurPhoto via Getty Images
Gongora / NurPhoto via Getty Images

A Barcelona bejelentettre, hogy leigazolta a 31 éves Oriol Romeut a Gironától. A középpályás három évre írt alá, a szerződésébe pedig belefoglaltak egy 400 millió eurós kivásárlási árat.

A Barca azt nem közölte, mennyit fizetett a labdarúgóért, de spanyol hírek szerint 5 millió eurót, valamint Pablo Torre a Gironához kerül kölcsönbe, és semmit nem kell érte fizetni.

Romeu barcelonai nevelés, 2011 májusában pedig spanyol bajnokin is bemutatkozott az első csapatban, de aztán eligazolt a Chelsea-be. A londoniak egy szezon után (amikor Bajnokok Ligáját is nyert a csapat) kölcsönadták őt, előbb a Valenciának, majd a Stuttgartnak, ezután a Southamptonhoz szerződött, ahol hét évet töltött, összesen 256 mérkőzésen játszott a csapatban.

Tavaly nyáron tért vissza Spanyolországba, a feljutó Gironához, amely végül meglepetésre a tizedik helyen végzett, Romeu pedig az egyik húzóembere volt a csapatnak. Sokan úgy vélik, hogy a barcelonai nevelésű labdarúgó tökéletes lehetne az Egyesült Államokba távozó klubikon, Sergio Busquets helyére, ugyanakkor jelenleg olyan játékosok állnak Xavi rendelkezésére a középpályán, mint Ilkay Gündogan, Pedri, Gavi és Frenkie de Jong, azaz nem lesz egyszerű stabil kezdőnek lenni a Barcelonában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik