Nemzetközi foci

Elhagyhatta az intenzív osztályt agyvérzése után a kapuslegenda

Gerrit van Keulen / ANP / AFP
Gerrit van Keulen / ANP / AFP

Elhagyhatta az intenzív osztályt a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes exlabdarúgó, Edwin van der Sar, aki július 7-én agyvérzést kapott horvátországi nyaralása közben, és előbb egy spliti klinikán kezelték, majd július 14-én hazaszállították Hollandiába.

Az 52 éves sportember – aki a közelmúltban távozott az Ajax vezérigazgatói posztjáról – kedden először jelentkezett a történtek óta, a közösségi oldalán azt írta: reméli, hogy hamarosan – várhatóan a jövő héten – hazatérhet otthonába. A bejegyzéshez egy fotót is mellékelt, amelyen a kórházi ágyon ülve látható, amint átkarolja feleségét, Annemarie-t.

Van der Sar 2011-es visszavonulásáig az Ajaxban, a Juventusban, a Fulhamben és a Manchester Unitedben futballozott. Az Ajaxszal 1995-ben, az MU-val 2008-ban Bajnokok Ligáját, majd Interkontinentális Kupát, illetve klubvilágbajnokságot nyert. Előbbi csapattal 1992-ben UEFA Kupa-győztes volt. Négyszeres holland és angol bajnok, 130-szor lépett pályára a holland válogatottban, amellyel 2000-ben és 2004-ben Eb-harmadik volt.

Olvasói sztorik