Nemzetközi foci

A Salzburg egyik sikerkovácsának kell rendet vágnia a Bayernnél

BARBARA GINDL / APA / AFP
BARBARA GINDL / APA / AFP

Az osztrák Christoph Freund lesz szeptember 1-től a Bayern München labdarúgócsapatának új sportigazgatója.

A bajor klub keddi közlése szerint a 48 éves sportvezető a Red Bull Salzburgtól érkezik Münchenbe. Freund 2006 óta áll az osztrák együttes alkalmazásában, és 2015 óta dolgozik sportigazgatóként Szoboszlai Dominik egykori csapatánál. Freundnak hatalmas szerepe van abban, hogy a Salzburgot amolyan mintaklubként emlegetik, amely jó érzékkel válogatja össze a tehetségeket, akiket aztán busás áron ad el topligás csapatoknak.

A Salzburg húsz legdrágábban eladott játékosa közül csak egy olyan volt, akit még azelőtt passzolt el a klub, hogy Freund lett a sportigazgató: Sadio Mané 2014-ben 23 millió euróért került a Southamptonhoz. Az osztrák klub rekordere az átigazolásokat tekintve egyébként Szoboszlai Dominik, akiért a különféle bónuszok miatt összesen 36 millió eurót kapott a Salzburg a másik Red Bull-csapattól, a Leipzigtől.

Freund müncheni elődjét, Hasan SalihamidzicetOliver Kahn vezérigazgatóval együtt – májusban annak ellenére menesztették, hogy a Bayern sorozatban 11. alkalommal is megnyerte a német bajnokságot. Kahn utódja Jan-Christian Dreesen lett.

A Bayern München egyik másodedzője Lőw Zsolt, aki Thomas Tuchel munkáját segíti.

Olvasói sztorik