Nemzetközi foci bajnokok ligája

A svéd bajnok tárt karokkal várja a Fradit

Facebook.com/bkhacken
Facebook.com/bkhacken

A BK Häcken kettős győzelemmel búcsúztatta a walesi The New Saints együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, így amennyiben a Ferencváros szerdán túljut feröeri ellenfelén, a svéd együttessel játszik a következő körben.

A sorozat honlapja szerint a Häcken – amely hazai pályán 3-1-re nyert – a keddi, walesi visszavágón a ghánai Ibrahim Sadiq, illetve a svéd Momodou Lamin Sonko találatával győzött 2-0-ra. A 23 éves Sadiq az első meccsen is betalált.

A Häcken 16 meccs után második a svéd bajnokságban az Elfsborg mögött, és olyan szempontból mindenképp előnyben van a Fradival szemben, hogy játékban van, mivel a svéd liga tavaszi-őszi rendszerű.

A magyar bajnok Ferencváros szerdán az idegenben elért 0-0-s döntetlen után fogadja a feröeri KÍ Klaksvíkot. A 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Amennyiben a Fradi kiesne, a Konferencia Liga-selejtezőjében folytatná az ír Shamrock Rovers ellen, amely kettős vereséggel búcsúzott a BL-kvalifikációból az izlandi Breidablik ellen.

Kapcsolódó
Botka a BL-visszavágóról: El kell felejteni, hogy minél hamarabb gólt kell szerezni, mert az visszaüthet
Az ellenfél Dániában készült a szerdai visszavágóra, mivel Feröeren nincs füves pálya.
Olvasói sztorik