Nemzetközi foci

Rooney: Őrültségnek hangzik, de Messinek nem lesz könnyű dolga Amerikában

GIORGIO VIERA / AFP
GIORGIO VIERA / AFP

Hatalmas felhajtás között bemutatták Lionel Messit az MLS-ben szereplő Inter Miaminál.

A csapat stadionjában telt ház várta a hétszeres aranylabdást, aki David Beckham 2007-es Los Angelesbe igazolása óta a legnagyobb név, akit egy MLS-klub megszerzett. A miami csapatnak éppen Beckham a társtulajdonosa, aki kissé meghatódva ecsetelte, hogy mit jelent számára a világbajnok argentin klasszisa megszerzése.

„Tíz éve vágtam bele a kalandba, hogy egy új MLS-csapatot építsek. Akkor azt mondtam, arról álmodok, hogy a világ legjobb játékosait csábítsam Miamiba. Olyan focistákat, akik számára szintén fontos, hogy hozzánk hasonlóan az a cél vezérelje őket, hogy jobbá tegyék ennek az országnak a labdarúgását. Nagyon boldoggá tesz minket, hogy ennyien eljöttetek, hogy megünnepeljük ezt a hihetetlen pillanatot.

Úgyhogy kérem, nézzétek el nekem, hogy kicsit elragadtak az érzelmek. Egy álom vált valóra, hogy Lionel Messit az Inter Miaminál köszönthetem. Isten hozott a családban

– hangzott Beckham köszöntője.

Messi mellett korábbi barcelonai csapattársát, a világ- és Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes Sergio Busquetset is most mutatta be az Inter Miami.

Az angol válogatott korábbi gólrekorderének, Wayne Rooney-nak van tapasztalata arról, milyen az MLS-ben játszani, hiszen 52 találkozón szerepelt a D.C. Unitedben, amelynek jelenleg ő az edzője.

„Minden elő van készítve Messi számára. A klub leigazolta Busquetset és Jordi Albát, de nem kizárt, hogy egy újabb korábbi csapattársa, Luis Suárez is csatlakozik hozzájuk. Tata Martino személyében olyan edzője lesz, akit kedvel, és akiben megbízik. Látva, milyen neveket igazolnak a szaúdi klubok, hatalmas fegyvertény az MLS részéről, hogy meg tudta szerezni Messit. Őrültségnek hangzik, de Messinek nem lesz könnyű dolga Amerikában. Az utazások, a városonként folyamatosan változó körülmények, az energikus és intenzív játék mind-mind nehézséget okozhat” – magyarázta Rooney.

Az MLS Keleti főcsoportjában az utolsó helyen álló Inter Miamiban Messi magyar idő szerint július 22-én hajnalban debütálhat, amikor a floridai klub a mexikói Cruz Azullal találkozik a Leagues Cup nevű sorozatban, amelyben az MLS és a mexikói liga csapatai szerepelnek.

Olvasói sztorik