Nemzetközi foci

„Ha Párizsba jössz, levágjuk az ujjaid” – nem minden PSG-ultra örülne a kiszemelt csatárnak

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A Juventust pontlevonással sújtotta az olasz szövetség, amiért néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. Először 15, majd ezt felülírva 10 pontot vontak le a Juventustól, amely végül hetedikként zárt a Serie A-ban, így a Konferencia Ligában indulhatna, de mivel az UEFA is vizsgálatot indított ellene a fenti ügyben, így a klub inkább úgy döntött, azzal vezekel, hogy a 2023-2024-es idényben nem szerepel nemzetközi kupasorozatban.

A nemzetközi szereplés hiányában bevételtől is elesik a Juventus, amely így idén nyáron kénytelen elfogadni, hogy a legjobb, legértékesebb játékosaiért bejelentkeznek az európai topklubok. A szerb középcsatárt, Dusan Vlahovicot például a PSG vinné, de a reakciók alapján a PSG-ultrák egy része nem látná szívesen a 23 éves játékost.

„Ha Párizsba jössz, levágjuk a három ujjad” – állt egy ultrák által készített transzparensen.

A háromujjas köszöntés eredetileg a Szentháromságot, a szerb ortodoxia szimbólumát fejezte ki, amely ma már inkább a szerb nemzethez tartozást jelképezi. A 23-szoros Grand Slam-győztes teniszező, Novak Djokovic is szokta használni a háromujjas köszöntést a győztes meccsek után, és Vlahovicot is fotózták már le hasonló helyzetben, ráadásul azon a képen olyan pólóban látható, amelyben Koszovó Szerbia részeként van ábrázolva.

Vlahovic 2022 januárjában 81 millióért lett a Juventus játékosa, az olasz klubban azóta 63 meccsen 23 gólt szerzett.

Olvasói sztorik