Magánéletbeli okok miatt nem ment edzésre, két nap múlva elköszönt az Ajaxtól

Azonnali hatállyal távozik az Ajax labdarúgócsapatának szerb válogatott játékosa, Dusan Tadic, közölte az amszterdami klub.

Tadicnak szerdán kellett volna jelentkeznie a szezon első edzésére, de magánéleti okok miatt nem érkezett meg. Másnap igen, de csak Sven Mislintat sportigazgató irodájában tért be, ahol jelezte, szeretné felbontani a szerződését.

A klub nem sokat hezitált, pénteken jelezte, hogy a játékos távozhat.

„Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, úgy gondolom azonban, hogy most jött el a megfelelő idő. Szerintem nem csak nekem, hanem a klubnak is jó az újrakezdés.

Örökre az Ajax játékosa maradok, és remélem, hamarosan visszatérek Amszterdamba – más szerepben, edzőként

– nyilatkozta a klub honlapján.

Mislintat hozzátette, szerették volna megtartani, de tiszteletben tartják a kívánságát.

„Az Ajax korábban beszélt vele a jövőbeli, edzői pályafutásáról. Elmondtuk neki, hogy az ajtó nyitva áll előtte” – mondta.

Tadic 2018 nyarán csatlakozott az Ajaxhoz, összesen 241 meccsen lépett pályára, 105 gólt szerzett és 112 gólpasszt jegyzett. A csapattal három bajnoki címet és két Holland Kupát nyert.

Török lapértesülés szerint Tadic a Besiktas játékosa lesz. A klub 2+1 éves ajánlatot tett, és évi 3 millió eurós fizetést ajánlott, amit a szerb pozitívan értékelt.

A törökök közel állnak a megállapodáshoz egy másik játékossal is: az Udinese argentin középpályása, Roberto Pereyra ugyancsak 2+1 évre lehet az isztambuliaké.