Nemzetközi foci

Magánéletbeli okok miatt nem ment edzésre, két nap múlva elköszönt az Ajaxtól

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
Azonnali hatállyal távozik az Ajax labdarúgócsapatának szerb válogatott játékosa, Dusan Tadic, közölte az amszterdami klub.

Tadicnak szerdán kellett volna jelentkeznie a szezon első edzésére, de magánéleti okok miatt nem érkezett meg. Másnap igen, de csak Sven Mislintat sportigazgató irodájában tért be, ahol jelezte, szeretné felbontani a szerződését.

A klub nem sokat hezitált, pénteken jelezte, hogy a játékos távozhat.

„Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, úgy gondolom azonban, hogy most jött el a megfelelő idő. Szerintem nem csak nekem, hanem a klubnak is jó az újrakezdés.

Örökre az Ajax játékosa maradok, és remélem, hamarosan visszatérek Amszterdamba – más szerepben, edzőként

– nyilatkozta a klub honlapján.

Mislintat hozzátette, szerették volna megtartani, de tiszteletben tartják a kívánságát.

„Az Ajax korábban beszélt vele a jövőbeli, edzői pályafutásáról. Elmondtuk neki, hogy az ajtó nyitva áll előtte” – mondta.

Tadic 2018 nyarán csatlakozott az Ajaxhoz, összesen 241 meccsen lépett pályára, 105 gólt szerzett és 112 gólpasszt jegyzett. A csapattal három bajnoki címet és két Holland Kupát nyert.

Török lapértesülés szerint Tadic a Besiktas játékosa lesz. A klub 2+1 éves ajánlatot tett, és évi 3 millió eurós fizetést ajánlott, amit a szerb pozitívan értékelt.

A törökök közel állnak a megállapodáshoz egy másik játékossal is: az Udinese argentin középpályása, Roberto Pereyra ugyancsak 2+1 évre lehet az isztambuliaké.

Olvasói sztorik