Nemzetközi foci

Csúnyán odacsapott egykori klubjának a liverpooli legenda

PETER POWELL / AFP
PETER POWELL / AFP

Tíz napja nevezték ki a szaúdi al-Ettifaq labdarúgócsapatának élére Steven Gerrardot, az új edző máris elcsábította egykori klubjának csapatkapitányát.

Az átigazolási ügyek szakértője, Fabrizio Romano azt írta, a Liverpool válogatott középpályása Jordan Henderson elfogadta az ajánlatot – legalábbis szóban megegyezett az arabokkal – az üzlet most már a Liverpooltól és az al-Ettifaqtól függ, nekik kell megegyezniük az átigazolási összegben.

Romano szerint Henderson beszélt is Jürgen Klopp menedzserrel, aki zöld jelzést adott neki, azaz ha úgy alakul, távozhat.

A Sky Sports azt írta, a szaúdi klub annyira eltökélt, hogy megszerezze kiszemeltjét, hogy az eddigi, heti 200 ezer font fizetés több mint háromszorosát kínálta.

A szerződés egyelőre kettő évre szólna, egy év opciós joggal a folytatást illetően.

A Liverpoolnál komoly átalakulás kezdődött, a középpályára a világbajnok argentin Alexis Mac Allister mellett érkezett már Szoboszlai Dominik is, és a hírek szerint a Southampton 19 éves, belga válogatott labdarúgója, Romeo Lavia iránt is érdeklődik a klub.

Henderson helyzetét nem könnyíti meg, hogy az emberi jogok szószólója és az LMBTQ-közösség egyik leghangosabb támogatója, ezzel nem biztos, hogy sok rajongóra tesz szert az Arab-félszigeten.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik