Nemzetközi foci

Isten lehetett volna az MLS-ben, a Milant választotta a Chelsea szélsője

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP
A nagy átalakulás előtt álló Chelsea a sok sztárjátékosa után egy 60-szoros válogatott szélsőt is elveszít: sajtóértesülések szerint Christian Pulisic hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon, és az AC Milanhoz igazol.

A londoni csapat botrányosan gyenge szezont tudhat maga mögött, mindössze a 12. helyen végzett a Premier League-ben, most azonban Mauricio Pochettino menedzser új csapatot szeretne építeni.

Ennek megfelelően nagy átalakulás várható a keretben, olyan sztárok távoztak eddig, mint Kalidou Koulibaly, Édouard Mendy (mindkettő al-Hilal), N’Golo Kanté (al-Ittihad), Mateo Kovacic (Manchester City), Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Manchester United), César Azpilicueta (Atlético Madrid) és Ruben Loftus-Cheek (AC Milan).

De elhagyja a klubot Christian Pulisic is, akit az átigazolások terén ritkán tévedő Fabrizio Romano szerint már csak az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat választ el az AC Milantól.

A 60-szoros amerikai válogatott szélső nem hódította meg igazán a Premier League-et, ahol négy szezon alatt 98 mérkőzésen 20 gólt szerzett, ám a legutóbbi szezonban mindössze nyolc alkalommal kapott helyet a kezdőcsapatban.

Ugyanakkor nem mindenki osztja azt a véleményt, hogy Milánó lenne a legideálisabb hely a számára. A Los Angeles Galaxy egykori sztárja, a 157-szeres válogatott Landon Donovan úgy véli, hogy a 2026-os hazai világbajnokság miatt Pulisicnek az MLS-t kellett volna választania.

„Három év múlva jön a világbajnokság. Ilyen lehetőség egyszer van az életben” – utalt arra, hogy saját közönség előtt játszhat majd.

Nem vagyok benne biztos, hogy nem emiatt jött Lionel Messi is az MLS-be.

Donovan szerint a Galaxy számára nagyszerű lépés lett volna, ha a világbajnokság előtt egy nemzetközileg elismert amerikai szupersztárt hazavisz.

„Tudom, hogy mindannyian azt mondtuk, amikor a Chelsea-hez ment, hogy ott sokat fog játszani. Nem játszott sokat, különösen tavaly. Azt hinném, hogy a Milannal is sokat fog játszani, de nem tudhatjuk.

Az lenne a legrosszabb, ha kevés lehetőséget kapna és nem lenne jó formában a világbajnokságon való részvételhez.

Kapcsolódó
Dárdai Pál fiát olasz élcsapatok nézték ki maguknak
Bundesliga-csapat is szívesen lecsapna rá.
Olvasói sztorik