Nemzetközi foci

Horvátországi nyaralásán kapott agyvérzést a kapuslegenda

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Egész Hollandia az egykori kiváló kapus, Edwin van der Sar felgyógyulásáért imádkozik, az Ajax, a Juventus és a Manchester United egykori kiváló kapusa nyaralás közben kapott agyvérzést.

Az 52 éves sportember egy horvát szigeten töltött szabadsága alatt lett rosszul, péntek délután helikopterrel szállították kórházba, ahol jelenleg is intenzív osztályon ápolják, írta a Telegraaf.

A lap hozzátette, ilyen esetekben az első 24 óra döntő jelentőséggel bír.

Van der Sar pályafutása során négy holland és négy angol bajnoki címet szerzett, mind az Ajax, mint a ManUnted színeiben nyert Bajnokok Ligáját, a válogatottban pedig 130 meccsen védett és 2000-ben, valamint 2004-ben is Európa-bajnoki elődöntőt játszhatott.

2016-tól az Ajax vezérigazgatója volt, a posztról idén június végén távozott, mondván, pihenésre van szüksége.

Van der Sart a kritikusok és a játékostársak is minden idők egyik legjobb kapusának tartják. A manchesterieknél a 2008–2009-es szezonban 1311 percig nem kapott gólt a Premier League-ben, ő a legidősebb játékos, aki angol bajnoki címet nyert (2011-ben, 40 évesen és 205 naposan).

A hazájában négyszer is az év kapusának választották, 1995-ben és 2009-ben kiérdemelte legjobb európai kapusnak járó elismerést.

A családot másodszor érte ilyen tragédia, 2009 decemberében, majdnem tizennégy évvel ezelőtt, felesége, Annemarie agyvérzést szenvedett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik