Nemzetközi foci

Futballtörténelem: női vezetőedzőt nevezett ki az angol férficsapat

Világhír lett abból, hogy az angol negyedosztályba süllyedt Forest Green Rovers edzőt cserélt.  A januárban kinevezett Duncan Ferguson távozott, miután nem sikerült kiharcolnia a csapattal a bennmaradást.

A klub pedig bejelentette, hogy az akadémián dolgozó Hannah Dingley veszi át a helyét, és ugyan a megbízása egyelőre az előszezon mérkőzéseire szól, így is ő lett az első női edző, aki az angol futball első négy osztályában menedzseri posztot tölt be.

A klubelnök, Dale Vince a hivatalos honlapon azt mondta, a 39 éves, pro licences képesítéssel rendelkező Dingley kinevezése volt az ésszerű döntés, ugyanis remek munkát végez az akadémia élén.

Talán jelzés is lehet mindez a férfisportban, hogy érdemek alapján tesszük meg ezt a döntést, amivel új utakat nyitunk meg

mondta Dale Vince.

A Forest Green Rovers 2017-ben jutott fel a negyed-, majd 2022-ben a harmadosztályba, de utóbbiban mindössze egy szezont töltött el. A csapat az utolsó, 24. helyen végzet és jelentősen lemaradt a mezőny többi részétől, az utolsó előttivel szemben is 17 pont volt a hátránya.

Nemrég Lydia Betford írt történelmet, őt ugyanis a Premier League-ben szereplő Brentford bízta meg az U18-as csapat irányításával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik