Nemzetközi foci

Visszavonult a spanyolok világ- és kétszeres Európa-bajnok gólpasszkirálya

Nicolas Morassutti / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nicolas Morassutti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bejelentette visszavonulását Francesc Fábregas világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol labdarúgó.

A 36 éves középpályás közösségi oldalán jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással és a továbbiakban utolsó klubja, az olasz másodosztályú Como második és Primavera-csapatát irányítja majd, vagyis elindítja edzői pályafutását.

Fábregas a Barcelona utánpótlás-akadémiáján nevelkedett, majd az Arsenalba igazolt, amellyel FA Kupát és Angol Szuperkupát nyert.

Ezt követően visszatért a Barcához, amellyel 2011 és 2014 között Király Kupát, spanyol bajnokságot, klubvilágbajnokságot, Európai Szuperkupát és kétszer Spanyol Szuperkupa-sikert is ünnepelhetett.

Majd ismét Angliába, a Chelsea együtteséhez igazolt, amellyel kétszer is megnyerte a Premier League-et, valamint az Európa Liga- és az angol Ligakupa-trófeát is magasba emelhette.

A 110-szeres spanyol válogatott futballista 2019-ben a francia élvonalban szereplő Monacóhoz szerződött, onnan pedig az olasz másodosztályú Como csapatához.

A spanyol válogatottban 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnoki címet, míg 2010-ben világbajnoki címet szerzett, a válogatottban 15 gólt jegyzett, klubpályafutása során pedig 739 mérkőzésen 125-ször volt eredményes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik