Nemzetközi foci

Korábbi argentin szövetségi kapitány lesz Messi edzője az új csapatánál

JUAN MABROMATA / AFP
JUAN MABROMATA / AFP

Az MLS-ben szereplő Inter Miami Gerardo „Tata” Martinót nevezte ki a csapat új edzőjének.

Martino Phil Neville-t váltja, akit június elsején menesztett a Keleti főcsoport utolsó helyén álló klub.

A 60 éves argentin edző legutóbb a mexikói válogatottnál dolgozott, amellyel nem jutott tovább a csoportból a katari vébén, és a kiesés után távoznia kellett.

„Tata igazán elismert figurája a labdarúgás világának, akinek az eredményei önmagukért beszélnek. Biztosak vagyunk abban, hogy a tapasztalata és a tudása révén inspirálni fogja a csapatunkat, és lázba hozza a szurkolóinkat, és várjuk, hogy megtudjuk, milyen hatása van a pályán, illetve azon kívül” – méltatta az új edzőt David Beckham, a Miami társtulajdonosa.

Martino ismét együtt dolgozhat majd Lionel Messivel, aki korábban a Barcelonánál és az argentin válogatottnál is a játékosa volt. A szakember a Barcával egy spanyol Szuperkupát nyert, az argentin csapattal pedig két Copa América-ezüstöt szerzett, az MLS-ben viszont sikerült már feljutnia a csúcsra, az Atlanta Unitedet 2018-ban bajnoki címig vezette.

Martinónak most meglehetősen nehéz dolga van, a Messi mellett még egy korábbi Barca-játékost, Sergio Busquetset is soraiban tudó Miaminak ugyanis 16 forduló alatt kellene ledolgoznia 11 pontos hátrányát, ha ott akar lenni a rájátszásban. Messi ráadásul még nyaral, a napokban a Bahamákon készültek róla fotók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik