Nemzetközi foci

A fél keretet kiárusítja a MU, hogy legyen pénze új igazolásokra

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Kisebbfajta kiárusítást tart a Manchester United, amely nem kevesebb, mint 13 játékosát adná el, és abban bízik, hogy 100 millió font körüli összeg folyik be értük, amit új igazolásokra fordítana a klub.

A Daily Mail azt írja, Erik ten Hag, a MU edzője kapust, középpályást és csatárt szeretne igazolni, viszont a pénzügyi fair play miatt az új játékosokra 120 millió fontnál nem költhet többet a klub.

Ez az egyik ok a lap szerint, amiért a MU egyelőre nem tett konkrét lépéseket az angol válogatott Mason Mount megszerzéséért, mivel érte 65 millió fontot szeretne kapni a Chelsea.

A MU az Inter kapusát, André Onanát szemelte ki, a csatárposztra pedig három jelöltje van: Harry Kane (Tottenham), Victor Osimhen (Napoli), valamint Rasmus Höjlund (Atalanta).

És hogy kiket adna el a klub? Donny van de Beek, Fred és Anthony Elanga 20 millió fontért már mehet, az előző szezont kölcsönben a Birmingham Citynél töltő Hannibal Mejriért 13 milliót, Alex Tellesért 10 milliót, Brandon Williamsért 5 milliót, Eric Baillyért 2 milliót szeretne kapni a MU.

Van egy másik kategória is, ebbe tartozik Harry Maguire, Dean Henderson  Scott McTominay, Jadon Sancho és Anthony Martial. Őket nem akarja mindenáron elsózni a United, de ha megfelelő ajánlat érkezik értük, akkor nem is tartóztatják őket.

A Manchester 75 pontot gyűjtve harmadik helyen zárt a bajnokságban, így az előző idénnyel ellentétben, amikor az Európa Ligában indult a csapat, az ősszel ismét a BL-ben szerepelhet.

A kiemelt képen Maguire látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik