Nemzetközi foci

„Messi meg kell bocsánatod nekünk, de a Bocában Riquelme a legnagyobb” – gálameccsen búcsúztatták az argentin legendát

MARIANO SANCHEZ / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
MARIANO SANCHEZ / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Sűrű hétvégéje volt Lionel Messinek, aki szombaton Maxi Rodríguez, vasárnap pedig Juan Román Riquelme búcsúmeccsén lépett pályára.

A 45 éves Riquelme az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd a Boca Juniorshoz, amellyel első időszakában három bajnoki címet, két Libertadores Kupát, valamint Világkupát nyert.

2002-ben leigazolta a Barcelona, ahol nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, majd a Villarrealhoz került, amellyel 2006 tavaszán BL-elődöntőig jutott, és akár a döntő is meglehetett volna, ám az Arsenal elleni elődöntő visszavágóján Riquelme tizenegyesét Jens Lehmann kivédte.

2007-ben Riquelme visszatért a Bocához, amellyel nyert még két bajnoki címet, valamint argentin kupát és Libertadores Kupát. Pályafutása utolsó idénye a 2014-2015-ös volt, amelyet első klubjánál, az Argentinos Juniorsnál töltött.

A nagyon technikás, Argentínában az utolsó tízesnek tartott Riquelme – aki jelenleg a Boca alelnöke – a válogatottban 116 meccsen 49 gólt szerzett, 2008-ban olimpiai bajnok lett a csapattal, 2007-ben Copa-, 2005-ben pedig Konföderációs Kupa-ezüstérmes.

„Messi meg kell bocsánatod nekünk, de a Bocában Riquelme a legnagyobb” – skandálta a Boca-tábor a klublegenda búcsúmeccsén.

A meccsen pályára lépett a jelenleg szövetségi kapitány, Lionel Scaloni, valamint olyan nevek, mint Pablo Aimar, Fabricio Coloccini, Javier Saviola, Ángel Di María és sokan mások. A találkozón Riquelme és Messi is betalált, a Boca 5-3-ra győzött.

Olvasói sztorik