Nemzetközi foci bajnokok ligája

Magyarországon játsszák nemzetközi kupameccseiket a fehérorosz focicsapatok

Serhat Cetinkaya/Anadolu Agency via Getty Images
Serhat Cetinkaya/Anadolu Agency via Getty Images

Három fehérorosz labdarúgócsapat Magyarországon játssza hazai mérkőzését az európai porondon. Andrej Vasziljevics, a fehérorosz szövetség elnökhelyettese hétfőn a sport5.by honlapon elmondta, hogy

a BATE Bariszov a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában, illetve a Tarpeda-Belaz Zsadzina és az FK Nyoman Hrodna a Konferencia Liga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését.

A BATE ellenfele az albán Partizani Tirana lesz, az FK Nyoman a liechtensteini FC Vaduzt fogadja az első körben, a Tarpeda-Belaz pedig Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül a második fordulóban. Azt egyelőre nem tudni, hogy a klubok melyik magyarországi stadionban lépnek pályára, írja az MTI.

A Dinamo Minszk nem Magyarországot választotta, ugyanis a Konferencia-ligában Baku lesz az otthona.

Andrej Vasziljevics elmondta, az európai szövetség döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén, ezért nagyon nehéz helyzetben vannak a klubok, csakúgy, mint a válogatott, amely júniusban mindkét Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszotta (Izrael, majd Koszovó ellen). A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.

Vasziljevics azt is elmondta, hogy korábban próbálkoztak Izraelnél és Cipruson is. Az előbbi eleinte ugyan nyitott volt, de aztán végül nem született megállapodás, míg Ciprussal kapcsolatban arra jutottak, hogy ott túl meleg van a fehérorosz csapatok számára.

Olvasói sztorik