Nemzetközi foci

„Olyan ronda, hogy a gyerekek miatt nem engedik játszani” – sértő megjegyzés miatt perelt a vb-ezüstérmes horvát focista

Nesimages/Michael Bulder/DeFodi Images via Getty Images
Nesimages/Michael Bulder/DeFodi Images via Getty Images

Egészen furcsa ügy főszereplőjévé vált a horvát válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Nemzetek Ligája-második Domagoj Vida, valamint egy holland kommentátor, Sierd de Vos. 2021-ben játszott egymással az Ajax és a Besiktas, a török csapat pedig akkor nem nevezte a meccsre a horvát védőt, amit De Vos így kommentált:

Olyan ronda, hogy ilyenkor általában nem engedik játszani, mert sok gyerek nézi a meccseket.

Vida válasza sem maradt el, a jelenleg már az AEK Athént erősítő labdarúgó beperelte a holland kommentátort, akitől nyilvános bocsánatkérést, valamint 5 ezer eurós vigaszdíjat követelt, mire De Vos azzal reagált, hogy szólásszabadság van. A bíróság utóbbinak adott igazat, a voetbalprimeur.nl cikke szerint ugyanis az a döntés született, hogy bár helytelen és ízléstelen megjegyzés volt, egyértelműen viccnek szánták.

Domagoj Vida egyébként nem örvend nagy népszerűségnek Hollandiában. Még 2011-ben, a Dinamo Zagreb játékosaként részese volt egy Lyon elleni, hazai 7-1-es vereségnek, a franciák pedig így előzték meg az Ajaxot a BL csoportkörében a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, az amszterdamiak csak harmadikként végeztek. Ezután a kamera elkapta a pillanatot, hogy Vida a Lyon csatára, Bafetimbi Gomis felé kacsint, ami kiváltotta a holland drukkerek nemtetszését.

Olvasói sztorik