Nemzetközi foci

Arteta: Voltak időszakok, amikor elhittem, hogy bajnokok leszünk, ezért is fáj még nagyon, hogy nem jött össze

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

2004-ben nyert utoljára bajnoki címet az Arsenal, épp ezért is voltak felettébb lelkesek a londoni klub szurkolói, amikor azt látták, hogy csapatuk hétről hétre magabiztosan menetel a Premier League-ben.

Márciusban még öt pont volt az Arsenal előnye, aztán jött egy olyan időszak, amikor Mikel Arteta csapata három döntetlent játszott zsinórban (2-2 a Liverpool és a West Ham, 3-3 a Southampton ellen), majd ezt követte egy 4-1-es vereség a Manchester City elleni rangadón, és innentől a végül triplázó manchesteriek már nem engedték ki kezükből az irányítást.

„Az a három döntetlen megbüntetett minket, és ehhez jöttek még a sérülések, amik csak bonyolították a helyzetünket. Amikor a teljes csapat a rendelkezésre állt, akkor kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Aztán jöttek a gondok, a riválisunk pedig a világ legjobb csapata volt, a világ legjobb edzőjével. Nem volt más választásunk, mint elfogadni, hogy így alakult, és kezet rázni a bajnokkal” – nyilatkozta Arteta.

A korábban a Citynél Pep Guardiola mellett dolgozó spanyol edző azt mondta, több olyan időszaka is volt a szezonnak, amikor komolyan hitt abban, hogy az Arsenal végez az élen.

A csapat játéka láttán minden okunk megvolt a bizakodásra, és a szurkolókkal is abszolút egy hullámhosszra kerültünk, éreztük, hogy ők is hittek bennünk. Ezért is érint még mindig nagyon fájdalmasan, hogy nem lettünk bajnokok, pedig tíz hónapig harcoltunk a Cityvel.

De ilyen a sport. Ha le akarod nyomni a Cityt, akkor április-májusban teljes kerettel kell nekimenned a meccseknek, és a játékosaidnak a csúcsformát kell hozniuk A sérülések miatt nálunk ez nem jött össze”.

Az Arsenal az új idény első fordulójában a Nottinghammel találkozik augusztus 12-én. Addig még várhatóan lesznek új érkezők is, Kai Havertz például egészen közel áll ahhoz, hogy Londonon belül váltson klubot.

Kapcsolódó
A városi riválisnak adja el a BL-győzelmet érő gólt szerző támadóját a Chelsea
Napokon belül bejelenti az Arsenal a német válogatott Kai Havertz leigazolását.
Olvasói sztorik