Nemzetközi foci

A német válogatott csatára: Ha nyerünk, német hős vagyok, ha kikapunk, lemajmoznak

Karina Hessland-Wissel / Getty Images
Karina Hessland-Wissel / Getty Images

Váratlan döntetlennel kezdte a román, grúz közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságot a címvédő német válogatott, amely Izrael ellen játszott 1-1-et. A németek ugyan egy félidőt emberelőnyben játszottak, de két tizenegyest is kihagytak a 90 perc során, Youssoufa Moukoko már a 3. percben hibázott a büntetőpontról, majd a csereként beállt Jessic Ngankam is rontott a 80. percben.

A mérkőzés után a két játékost rögtön rasszista kommentekkel találták meg a közösségi oldalaikon. Moukoko nyilatkozott ennek kapcsán a Bildnek, azt mondta, Ngankamot sajnálja igazán, akit nagyon rosszul érintettek a történtek.

Undorító és fájdalmas. Ha nyerünk, mi vagyunk a német hősök. Ha veszítünk, lemajmoznak, és akkor már csak fekete srácokká válunk.

Egyek vagyunk, ugyanaz a vér csordogál bennünk. Mi értelme ennek?” – tette fel a kérdést a 18 éves dortmundi csatár, aki mellett kiállt a klubja és közleményben ítélte el a történteket.

Az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Toni Di Salvót sokkolták a történtek, azt mondta, meg kell büntetni azokat, akik a játékosokat támadják névvel, vagy név nélkül.

A német csapat legközelebb Csehország ellen játszik, azt a meccset vasárnap rendezik. A csehek pont nélkül állnak, miután 2-0-ra kikaptak Angliától.

Olvasói sztorik