Nemzetközi foci

Eb-selejtező: a magyar játékvezetőt és az UEFA-t bírálta a szövetségi kapitány

Andrew Milligan/PA Images via Getty Images
Andrew Milligan/PA Images via Getty Images

Százszázalékos maradt a skót labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, miután hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a georgiai csapatot.

A keddi találkozó közel két órára félbeszakadt, mert a glasgow-i Hampden Park Stadionra nem sokkal a kezdés előtt özönvízszerű eső hullott, ez pedig annyira elárasztotta a gyepet, hogy az játékra alkalmatlan volt.

Ilyen állapotban volt a pálya:

Ennek ellenére elkezdték az összecsapást, és a sorozatban negyedik győzelmükre hajtó skótok a 6. percben megszerezték a vezetést, azonban Vad II István játékvezető – a VAR-szobában ülő Bartosz Frankowskival egyetértésben – néhány pillanattal később a két szövetségi kapitánnyal, Steve Clarke-kal és Willy Sagnollal egyezteve félbeszakította a találkozót

A játékosként világbajnoki ezüstérmes Sagnol, a találkozót követően kritikus volt a történtekkel kapcsolatban, Vad II döntésének idejét is bírálta, de elsősorban az UEFA-ra volt mérges.

Azzal, hogy a játékvezető az első gól után megállította a mérkőzést, nagy nyomás alá helyezte magát. Félbeszakíthatta volna a játékot akkor is, amikor Steve [Clarke] és én arra kértük, még az első gól előtt. Aztán folytattuk a mérkőzést, ahogy arra kértek minket – itt meg kell jegyeznem, hogy az UEFA nagy nyomást helyezett ránk. Sajnálom, hogy ilyenkor hiányos a kommunikáció. Nem tudom, miért döntenek úgy, ahogy, és nem is adnak magyarázatot

idézi a BBC Sagnolt.

A rendezők először húsz, majd további tíz percet kaptak, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ám mivel később újra esni kezdett, a munkálatok lelassultak. A találkozó végül közép-európai idő szerint 22.30 után folytatódott.

A meccs góljai:

A mérkőzést aztán 2-0-ra nyerték a skótok, akik így történetük során először kezdtek négy győzelemmel egy selejtezősorozatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik