Nemzetközi foci

Ismét kikapott, döbbenetes mélyponton a német válogatott

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A német labdarúgó-válogatott otthon Kolumbiától 2-0-ra, míg a brazil csapat Lisszabonban a szenegáli együttestől 4-2-re kapott ki barátságos mérkőzésen.

Gelsenkirchenben a német csapat hiánya játszott mezőnyfölényben, ha a kapura veszélytelen volt. Bezzeg a vendégek: az 54. percben Luis Díaz fejelt gólt (0-1), a hajrában pedig Cuadrado állította be a 0-2-s végeredményt tizenegyesből.

A Kicker azt írta, Hansi Flick eddig a megalkuvást nem tűrő szemléletéről volt híres, ám most hullámvölgyben van a válogatottal együtt, amely a legutóbbi négy meccsén nyeretlen maradt, három vereség mellett csak egy ukránok elleni 3-3-at tud felmutatni.

Egy évvel a hazai Eb előtt elég lesújtó összképpel vonult a nyári szünetre

– írta a sportlap.

A brazilok a portugál fővárosban fogadták a szenegáliakat, és már a 11. percben vezetéshez jutottak Paqueta révén, azonban Diallo révén gyorsan jött a válasz (1-1).

A fordulást követően az afrikai csapat három perc alatt duplázott – Marquinhos öngólja mellett Mané volt eredményes (3-1) -, és Marquinhos hiába szépített, a ráadásban Mane büntetőből beállította a 4-2-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzések

Németország – Kolumbia 0-2 (0-0)
gól: L. Díaz (54.), Cuadrado (82., 11-esből)

 

Szenegál – Brazília 4-2 (1-1)
gól: Diallo (22.), Marquinhos (52., öngól), Mane (55., 90+7., a másodikat 11-esből)

Olvasói sztorik