Nemzetközi foci

Saját szurkolói szidták az új Fradi-igazolást a válogatottnál, sírva ment az öltözőbe

Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images
Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Izrael labdarúgó-válogatottja hétfőn 2-1-re legyőzte Andorrát hazai pályán, a csapat így négy fordulót követően a csoportja harmadik helyén áll. A találkozón a 75. percben csereként pályára lépett Mohammed Abu Fani, akinek a leigazolását a napokban jelentette be a Ferencváros.

A csakfoci.hu izraeli lapértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy az izraeli drukkerek megtalálták a középpályást, a beállásától kezdve sértegették, a játékos pedig a meccs végén sírva ment be az öltözőbe.

A Walla cikke szerint amikor a játékos labdába ért, kifütyülték. Mellette elhangzottak olyan bekiabálások, hogy „Abu Fani meghalsz”, és „terrorista”. A csapatkapitány, Eli Dasa nyilatkozott a történtek után, azt mondta, csapattársa teljesen összetört.

Színes bőrű játékosként, aki időről időre átélem a rasszizmust, ez elfogadhatatlan a számomra. Szeretjük Abu Fanit, jó játékos, az öltöző egyik legfontosabb alakja, mindannyian mögötte állunk

– mondta Eli Dasa.

A szövetségi kapitány, Alon Hazan a sajtótájékoztatón beszélt a történtekről:

„Minden szurkolónak tisztelnie kellene a játékosokat, és minden futballistának otthon kellene éreznie magát. Abu Fanit nagyon rosszul érintette az eset, és meg is értem ezt. Ez a legszörnyűbb, ami történhet, abszolút elítélem ezt, mert borzalmas cselekedet.”

Felmerült az is, hogy Abu Fani a történtek után esetleg visszavonul a válogatottól. A játékosnak az Andorra elleni volt a 16. fellépése az izraeli nemzeti csapatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik