Nemzetközi foci

Embercsempészek tartottak fogva kiskorú futballistákat

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
47 fiatal futballista, köztük 36 kiskorú szabadult ki embercsempészek karmai közül, miután a helyi rendőrség lecsapott egy észak-portugál edzőközpontra.

Az áldozatok Afrikából, Ázsiából és Dél-Amerikából származnak, és a helyi média szerint egy Famalicao melletti futballiskola komplexumában tartották őket fogva. A helyi média azt állítja, hogy az egyik gyanúsított Mário Costa, a portugál profi futball-liga elnöke, aki ugyan tagadta, hogy bármi törvényelleneset követett volna el, ám lemondott posztjáról.

Joao Paulo Correia ifjúsági és sportügyi államtitkár elfogadhatatlannak és megdöbbentőnek nevezte a történeteket, azt, hogy a futballistákat fogva tartották és megsértették emberi jogaikat.

Az Observador azt írta, állítólag a fiatalokat azzal az ígérettel csábították el, hogy vezető klubokhoz közvetítve profi szerződésekhez juttatják őket. A szülők ezért havi 600-1300 eurót fizettek. Azonban a játékosoknak át kellett adniuk útlevelüket, és a bentlakásos iskolarendszerre hivatkozva nem hagyhatták el a komplexumot.

Olvasói sztorik