Nemzetközi foci

A La Ligából kiesett csapat csatára lőtte a Nemzetek Ligája-döntőbe a spanyolokat

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

Spanyolország 2-1-re legyőzte Olaszországot, és ezzel bejutott a Nemzetek Ligája döntőjébe, ahol Horvátország lesz az ellenfele.

Hatalmas olasz hibából szerzett korán vezetést a spanyol csapat, Donnarumma hozta nehéz helyzetbe Bonuccit, aki 20 méterre a kaputól megpróbált egy cselt, ami borzalmasan sikerült, Yeremy Pino pedig kihasználta az ajádékba kapott lehetőséget.

Nem sokáig vezettek a spanyolok, Zaniolo lövése ugyan elment volna keresztbe, de a most debütáló, francia születésű Le Normand kézzel beleért, így tizenegyest kaptak az olaszok, amit Immobile gurított a jobb sarokba.

A Lazio csatára ezzel kétéves gólcsöndet tört meg, mert ezt megelőzően a 2021-es Eb-n, a svájciak ellen talált be a válogatottban. Úgy tűnt, az olaszok gyorsan összehozzák a fordítást is, Jorginho passza után a Serie A nagyjai által üldözött Sassuolo-középpályás, Frattesi adott kötényt Unai Simónnak, de a videózás után les miatt annullálták a gólt.

A második félidőt sokkal jobban kezdték a spanyolok, Merino közeli lövését Donnarumma páratlan reflexszel kitolta, a kipattanóból azonban Morata beköszönhetett volna, de pár méterről a bal sarok mellé lőtt.

A következő spanyol lehetőségnél Donnarumma nem volt a helyzet magaslatán, röviden ütött ki egy szabadrúgást, a BL-döntőn győztes gólt szerző Rodri pedig akrobatikus mozdulattal küldte vissza a labdát, de az elzúgott a léc fölött.

Az olaszok is bosszankodhattak, Frattesi helyzeténél ugyanis Unai Simón védett nagyot. Már úgy nézett ki, az első elődöntőhöz hasonlóan itt is hosszabbítás jöhet, ám a 88. percben Rodri megpattanó lövésénél a belógó Acerbi játékban tartotta Joselut, aki szemfülesen bepöckölte a lecsorgót.

Az élvonalból kiesett Espanyol támadója harmadik válogatott meccsén a harmadik gólját szerezte, ehhez mindössze öt lövésre és nyolcvanegy percre volt szüksége.

Nemzetek Ligája, négyes döntő, elődöntő:

Spanyolország – Olaszország 2-1 (1-1)
gól: Yeremy Pino (3.), Joselu (88.), illetve Immobile (11., 11-esből)

 

A további program, vasárnap:
bronzmérkőzés:
Hollandia – Olaszország, Enschede 15.00

 

döntő:
Horvátország – Spanyolország, Rotterdam 20.45

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik