Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Semmi bajom ezzel” – De Bruyne szerint teljesen normális, hogy beszólt Guardiolának

Adrian Dennis / AFP
Adrian Dennis / AFP

Emlékezetes pillanata volt a Manchester City és a Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntőjének londoni visszavágóján, amikor a kamera elkapta, hogy Kevin De Bruyne kiüvöltötte az oldalvonal mellett neki magyarázó Pep Guardiolának, hogy „fogd be”. Nagy ügy lett ebből, még annak ellenére is, hogy a City 4-0-val lesöpörte a címvédőt, és a szombati, Internazionale elleni, isztambuli döntő előtt is ennek kapcsán faggatták a belgát.

Semmi bajom ezzel. Szerintem ennél sokkal meredekebb dolgok is elhangoznak játékos és edző között, de ebben sosincs személyeskedés. A lényeg, hogy mindenki a legjobbat szeretné kihozni a másikból. Ugyanez volt a Real ellen is, aztán ügyet kreáltak belőle. Nálunk, a klubnál szóba sem került ez azóta

mondta Kevin De Bruyne a Manchester City sajtónapján.

A játékos arról is beszélt, hogy nem nyomják agyon az elvárások, hiába mondja mindenki azt, hogy a City a döntő esélyese. Ők úgyis azt tűzték ki maguk elé, hogy megnyernek mindent, noha ez nem mindig lehetséges – bizonyítja ezt a Ligakupa is –, de az biztos, hogy a játékosok és Guardiola is mindent megtesznek a siker érdekében.

„Még nem nyertük meg a BL-t, és amíg az így van, addig mindig érkeznek majd kérdések arra vonatkozóan, igazán nagy csapat vagyunk-e. Az viszont tény, hogy nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, még akkor is, ha esetleg most nem nyernénk.

Az itt töltött nyolc évem alatt döntőztünk, elődöntőbe, negyeddöntőkbe jutottunk, mindig ott voltunk a legjobb nyolc vagy négy csapat között. De még nem nyertünk, ezen az egy dolgon mindenképp változtatnánk.

sofascore.com

Összejön a triplázás?

Az angol bajnok és FA Kupa-győztes Manchester City lehet egyébként a nyolcadik triplázó európai csapat, amennyiben nyer szombaton. A Bayern Münchennek és az FC Barcelonának már kétszer is összejött az a bravúr, hogy a legrangosabb európai kupasorozat mellett megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát is. Még a skót Celtic Glasgow, az egyaránt holland Ajax Amsterdam és PSV Eindhoven, az angol Manchester United, valamint a Manchester City döntőbeli riválisa, az olasz Internazionale volt képes ilyen kimagasló szezont produkálni. Legutóbb 2020-ban a Bayern München tudott triplázni.

A triplázó európai csapatok

2: Bayern München (német) – 2013, 2020, FC Barcelona (spanyol) – 2009, 2015

 

1: Celtic Glasgow (skót) – 1967, Ajax Amsterdam (holland) – 1972, PSV Eindhoven (holland) – 1988, Manchester United (angol) – 1999, Internazionale (olasz) – 2010

Olvasói sztorik