Nemzetközi foci

Egykori Fradi-edző lett az új ukrán szövetségi kapitány

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A Ferencváros korábbi vezetőedzője, Szerhij Rebrov lett az ukrán labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A 49 éves szakember megbízatása a 2026-os világbajnokság végéig szól - közölte szerdán a helyi szövetség.

Rebrov az ideiglenesen megbízott Ruszlan Rotantól veszi át a csapat irányítását, akit februárban neveztek ki.

Az új kapitány játékosként többek között a Dinamo Kijevben és a Tottenhamben szerepelt, az ukrán nemzeti csapatban – 1992 és 2006 között – 75-ször lépett pályára. Játékos-pályafutását 2009-ben fejezte be.

Edzőként 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült az FTC kispadján. A zöld-fehérekkel sorozatban három bajnoki címet nyert, 2019-ben az Európa Liga csoportkörébe vezette a csapatot, ahol csoportja harmadik helyén végzett, majd 2020-ban – 25 év szünet után – újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel az FC Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev mögött negyedik lett.

Magyarországi szerepvállalását követően az egyesült arab emírségekbeli al-Ain vezetőedzője lett, ott a múlt héten jelentette be, hogy távozik. Az ukrán válogatott élén a június 12-i, Németország elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozik be, írta az MTI.

Olvasói sztorik