Nemzetközi foci

Botrány a horvátoknál: inzultálták a szurkolók, elhagyta a válogatottat

François-Xavier MARIT / AFP
François-Xavier MARIT / AFP
Miközben a horvát labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája négyes döntőjére készül, a keretben kényszerű változás történt: a Hajduk Split csatárát, Marko Livaját a szurkolók vérig sértették az egyik edzésen, így a játékos elhagyta az edzőtábort, és lemondta a további szereplést.

A csapat hétfőn a HNK Rijeka stadionjában tréningezett, amikor néhányan a lelátóról vulgáris módon sértegetni kezdték a futballistát. A játékos kiment a nézőtérhez, de hogy nem fajult tettlegességgé a vita, annak volt köszönhető, hogy Vedran Corluka másodedző elrángatta onnan Livaját.

A horvát szövetség később közleményt adott ki, amelyben azt írta, a játékos megbeszélést folytatott Zlatko Dalic szövetségi kapitánnyal, és jelezte, az incidens olyan környezetet teremtett számára, amelyben nem tud a közelgő Nemzetek Ligája-mérkőzésekre koncentrálni.

Sajnos az elmúlt 24 órában történtek után úgy érzem, nem vagyok kész arra, hogy a maximumot nyújtsam a válogatottban. A jelenlétem csak zavart okozna a csapatban, amely megérdemli a nyugalmat a felkészülés alatt.

Sok szerencsét kívánok a srácoknak Hollandiában, remélem, hogy hazahozzák az aranyat. Köszönöm az edző megértését, az elnökség és a csapat támogatását. A válogatott nagyon sokat jelent számomra, és remélem, hogy a jövőben is a tagja lehetek” – mondta Livaja.

Zlatko Dalic úgy fogalmazott, sajnálja, hogy néhány ember elfogadhatatlan viselkedése miatt elveszített egy fontos játékost.

„Megértem Markót és annak a helyzetnek a súlyosságát, amelybe került, tiszteletben tartom a döntését

– nyilatkozta.

Azért Livaját sem kell sajnálni, a csatár két hete azzal került be a horvát sajtóba, hogy a Sibenik ellen 2-0-ra megnyert Horvát Kupa döntőjét követően azt énekelte a szurkolókkal:

„Parasztok, traktorok és földút, köcsög Sibenik, köcsög Sibenik szétverünk titeket!”

Kapcsolódó
Olvasói sztorik