Nemzetközi foci

Továbbra is tart a hamburgi futballátok

Axel Heimken / AFP
Axel Heimken / AFP
2018-as kiesése óta képtelen visszajutni a Bundesliga élvonalába a Hamburg labdarúgócsapata, amely tavalyhoz hasonlóan ezúttal is osztályozón vérzett el.

Az észak-német együttes három egymást követő szezonban a másodosztály negyedik helyét szerezte meg (kétszer is csak egy ponttal maradt le az osztályozóról), majd tavaly ugyan a 3. helyen zárt, sőt a playoff első meccsét idegenben, Berlinben meg is nyerte 1-0-ra, de a Hertha a visszavágón 2-0-ra legyőzte.

Idén ismét megvolt az esély, ugyan a biztos feljutásról egy ponttal maradt le, de az osztályozó lehetőséget kínált. Csak éppen a Stuttgart komolyabban vette, hazai pályán 3-0-s, Hamburgban 3-1-es győzelmet aratott és kettős sikerrel megőrizte élvonalbeli tagságát.

A hamburgiaknál a magyar válogatott csatár, Németh András (aki eddig 11 összecsapáson két gólt szerzett) sérülés miatt nem játszott.

Bár nem sikerült a feljutás, a klubvezetés nem érezte úgy, hogy váltani kell, így a következő idényt is Tim Walter irányításával kezdi meg. Az edző személye mellett a keret összeállításán sem terveznek nagyon változtatni a vezetők, néhány erősítés azonban elképzelhető.

Olvasói sztorik