Nemzetközi foci

Szexmániás sportigazgatót éltet a 66 év után bajnoki címet szerző belga klub

GOYVAERTS / BELGA / AFP
GOYVAERTS / BELGA / AFP

Elképesztő végjátékban dőlt el a belga labdarúgó-bajnokság 2022-23-as szezonja: az utolsó fordulóban az Union Saint-Gilloise a 89. percig vezetett a Club Brugge ellen, és aranyérmesnek érezhette magát, amikor a vendégek egyenlítettek, majd a ráadásban berámoltak még két gólt (1-3).

A bajnoki cím ezzel a Genk ölébe pottyanhatott volna, amely vezetett is az Antwerpen ellen. A 94. percben aztán jött a 127-szeres belga válogatott, vb –bronzérmes veterán védő, Toby Alderweireld, aki 17 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A 2-2-es eredménnyel az Antwerpen lett a bajnok, amely 66 év után ért fel ismét a csúcsra.

„Nincsenek szavaim, hogy leírjam, mit érzek” – idézte a Le Soir a védőt, aki őrülten futott szurkolói felé, hogy megünnepelje gólját.

„Nem is tudom, hogyan hagytam abba a rohanást. Éreztem, hogy minden csapattársam meg akar ragadni, de én szerettem volna a szurkolóinkkal együtt ünnepelni. Olyan régóta várnak erre, megérdemelték a címet.

Szeretnék köszönetet mondani minden rosszakarónknak, mert lendületet adtak a csapatnak. Soha nem mondtunk le a végső sikerről, így ez a bajnoki cím nagy jutalom minden erőfeszítésért. Büszke vagyok a srácokra.

A klub tulajdonosa, Paul Gheysens azt mondta, a sportigazgató, Marc Overmars érdeme a siker.

„Overmars egy különleges ember, aki hihetetlen hatást gyakorolt Mark van Bommel vezetőedzőre. A csapat is fantasztikus, de kellett az emberek jelleme és akarata, hogy akarjanak és menjenek együtt előre” – összegezte Gheysens.

Overmars egészen tavaly februárig az Ajax alkalmazásában állt, és Erik ten Hag edzőnek nagy segítséget nyújtott címek megszerzésében. Azonban kiderült, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldött női kollégáinak, ezért távoznia kellett. Egy hónappal később jelentkezett be érte az Antwerpen, ahol az évtized fogásának tartják, főleg, miután a csapat kilenc győzelemmel kezdte, végül megnyerte a bajnokságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik