Nemzetközi foci

Szoboszlai Dominik pirózott, sört locsolt, megbüntetik

35 év és hat nap után ismét magyar játékos szerzett gólt a Német Kupa-döntőjében: 1988-ban Détári Lajos a Frankfurt színeiben talált be, szombat este Szoboszlai Dominik éppen a Frankfurt ellen vezette sikerre az RB Leipziget. Nkunku a 71. percben mattolta először a Frankfurtot, majd a 85.-ben a magyar válogatott csapatkapitánya is betalált, így nyert 2-0-ra és lett kupagyőztes a Lipcse. Íme Dominik gólja:

A berlini Olimpiai Stadionban lejátszott kupadöntő a bild.de beszámolója szerint, ahogy ilyenkor az már lenni szokott, a pályán azonnal elkezdődött lipcsei részről az ünneplés. A csapat szurkolói görögtüzet gyújtottak. Egy lángot szóró csóva Szoboszlai Dominik kezébe került, aki lelkesen ugrált a fanatikusok előtt a pirotechnikával.

Szoboszlai Dominik a berlini Olimpiai Stadion atlétikai pályáján kezében a fáklyával Fotó: Tom Weller / DPA

A Bild cikkében úgy fogalmaz,

a korábbi példák azt sejtetik Szoboszlai Dominik ezért a produkciójáért pénzbüntetésre számíthat.

Persze ilyen pillanatokban nincs játékos, aki a következményeken gondolkodna. Így aztán a 22 éves középpályással az élen az öltözőben is folytatódott az örömünnep. Sőt, Szoboszlai vezérletével (a nyitóképünkön fehérben – fotó: Tom Weller / DPA) „betörtek” a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra is, és több liter sörrel locsolták nyakon a sikeredzőt, Marco Rosét, és közben a „Német Kupagyőztes!” rigmust ismételgették üvöltve az RB játékosai.

A blick.de beszámolója szerint Rose immár teljesen elázva próbálta folytatta félbeszakított válaszát, csakhogy a sörtől teljesen elázott a technika, és felmondta a szolgálatot.

A lipcsei edző így egy rögtönzött médiakörben adott még néhány választ.

Ma felpakoltuk a cseresznyét a torta tetejére. A fiúk megérdemlik. Most egy menő bulira indulunk itt Berlinben, holnap pedig Lipcsében folytatjuk

– mondta Rose, majd egy hosszú, bulizós éjszakába kezdett csapatával.

Ha egyszer nyersz trófeát, az szép. Amikor megvéded, az valami különleges. Megmutatja a csapat mentalitását és minőségét

– ezt már Willi Orban csapatkapitány nyilatkozta nem sokkal később, egy a közel ezer meghívottal induló berlini éjszakába nyúló buli előtt.

A terv szerint vasárnap délután 13 órakor a csapatnak már az új lipcsei városházán lesz jelenése, ahol Burkhard Jung polgármester fogadja őket. Miután a teraszon is megmutatják magukat a Burgplatzon ünneplő szurkolóknak, egy nyitott buszon 15:15 körül az RB-stadion fesztiválterületére hajtanak, ahol elkezdődik a végső buli.

Német Kupa, döntő

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
gól: Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

Olvasói sztorik