Nemzetközi foci

Fellökte egy pályára beugró néző, agyrázkódást szenvedett a középpályás

THIBAUD MORITZ / AFP
THIBAUD MORITZ / AFP
Nehéz helyzetbe került a Francia Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, amelynek egy nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt mérkőzés kapcsán kell ítéletet hoznia a másodosztály utolsó fordulójában. Egy olyan csatában, amelyben a Bordeaux a feljutásért, a Rodez a kiesés elkerüléséért harcol.

A Ligue 2 utolsó fordulójának a listavezető a Le Havre három pont előnnyel vágott neki, és a papírformának megfelelően 1-0-ra legyőzte az ezzel a vereséggel kieső Dijont. A Metz és a Bordeaux ugyanakkor 69-69 pontról rajtolt, és miután előbbi 3-2-re győzött a Bastia ellen, a gólkülönbségén is javított.

A Bordeaux azt a Rodezt fogadta, amely győzelemmel elkerülhette a kiesést, a vendégek hajtottak is és a 23. percben Lucas Buades révén megszerezték a vezetést. A 25 éves középpályás a gólját ünnepelte, amikor egy hazai néző belépett a pályára, és ellökte.

A földre rogyott játékost három percig ápolták, majd agyrázkódás gyanújával az öltözőbe kísérték, Nicolas Rainville játékvezető pedig azonnal félbeszakította és lefújta a mérkőzést.

A Girondins Bordeaux röviddel a súlyos incidens után sajtóközleményt adott ki:

A klub határozottan elítéli a történteket, és feljelenti a szurkolót. A többit illetően megbeszélést kezdeményezünk, és egyeztetünk

írta.

A klub elnöke, Gerard Lopez egy sajtótájékoztatón hozzátette, a mérkőzést sportszerű keretek között a pályán kell lejátszani, ehhez minden jogát érvényesíteni fogja.

A francia szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn ülésezik, hogy tanulmányozza az esetet. Jelen állás szerint a Le Havre és a Bölöni László vezette Metz a feljutó, a Bordeaux-nak ehhez öt góllal kellene nyernie. Ugyanakkor a Rodez elégedett lenne a zöld asztalnál megszerzett három ponttal, hiszen ezzel jövőre is a másodosztályban futballozhatna.

Olvasói sztorik