Nemzetközi foci

Megnyerte az FA-kupát, triplázhat idén a Manchester City

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
A bajnok Manchester City nyerte az angol labdarúgó FA-kupát, miután a szombati döntőben 2-1-re legyőzte a városi rivális Unitedet a londoni Wembley Stadionban.

A Pep Guardiola irányította Manchester City sokkolta riválisát a meccs elején, mivel Ilkay Gündogan a kezdés után 13 másodperccel 20 méterről, kapásból nagy gólt lőtt és vezetéshez juttatta együttesét. Ez volt az FA Kupa-finálék történetének leggyorsabb gólja.

A folytatásban rendezte sorait az MU, amely ugyan kevesebbet birtokolta a labdát és ritkábban próbálkozott, mégis veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, a félidő derekán pedig Bruno Fernandes révén büntetőből egyenlített.

A második játékrészt is a City kezdte jobban, még hat perc sem telt el, amikor Gündogan újabb átlövése kötött ki a kapuban. A hátrány ellenére a folytatásban sem rontott ellenfelének az MU, a labdát továbbra is Kevin de Bruynéék birtokolták és többször közel jártak a harmadik gól megszerzéséhez, ugyanakkor a rivális is kifejezetten veszélyes támadásokat vezetett, a ráadásban kapufáig jutott, gólt azonban nem szerzett, írta tudósításában az MTI.

Története hetedik FA-kupa-diadalát aratta a Manchester City, egyúttal megőrizte esélyét, hogy triplázzon a szezonban. Ehhez a bajnoki és a kupasiker után egy hét múlva a Bajnokok Ligája fináléjában is nyernie kell, mégpedig az Internazionale ellen.

FA-kupa, döntő

Manchester City – Manchester United 2-1 (1-1)
gól: Gündögan (1., 51.), illetve Fernandes (33., büntetőből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik