Nemzetközi foci

Az év legfájóbb veresége után akarták lekamerázni az edző beszédét, nem kellett volna

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Pályázik a szezon legszerencsétlenebb csapata címre a Hamburg. A HSV 55 évnyi Bundesliga-szereplés után 2018-ban először esett ki a német élvonalból, és azóta sem tudta visszaverekedni magát az első osztályba. Most úgy tűnt, sikerül odaérni a második helyre és meglesz a feljutás, de a Heidenheim a 93. és a 99. percben is betalált a Jahn Regensburg otthonában, fordított, és megnyerte a Bundesliga 2-t – a második a Darmstadt lett.

A hamburgiak így hiába ünnepeltek a pályán, megint csak a harmadik hely az osztályozó maradt nekik (tavaly a Hertha ellen elbuktak). A Stuttgartot kapták ellenfélként, csütörtökön pedig lejátszották az első meccset, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy csoda kellene, hogy a Hamburg az élvonalba kerüljön: a csapat már az első percben gólt kapott, végül 3-0-s vereséget szenvedett.

A sokkoló eredmény után a hamburgi játékosok és stábtagok összekapaszkodtak a pályán, miközben a vezetőedző, Tim Walter beszédet intézett hozzájuk. Ezt akarta egy operatőr közelebbről is lencsevégre kapni, de a feldühödött Walter elkergette onnan.

Később azonban már a kamerák elé állt:

Össze kell szednünk magunkat, hogy bebizonyítjuk, a lehetetlen nem létezik. Biztosan nem adjuk fel

– mondta a vezetőedző, aki arra a kérdésre, hogy mégis mibe lehet kapaszkodni azt felelte, „Volkspark”, ami a hamburgi stadion neve. A hétfői visszavágóra egyébként percek alatt kapkodták el az összes jegyet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik