Nemzetközi foci

Ez lehet a nyár szenzációja, elhagyhatja a Real Madridot Karim Benzema

Ruben de la Fuente Perez/NurPhoto via Getty Images
Ruben de la Fuente Perez/NurPhoto via Getty Images

Egyre valószínűbb, hogy Karim Benzema a nyáron elhagyja a Real Madridot és Szaúd-Arábiába szerződik. A napokban röppent fel a hír, miszerint az al-Ittihad igazolná le a 35 éves francia csatárt, akit évi 100 millió eurós fizetéssel csábítanak.

A helyzet azóta annyiban változott, hogy a lapok már arról írnak, Benzema közölte Florentino Pérezzel, hogy távozni szeretne, és hogy hamarosan megtörténhet a hivatalos bejelentés.

A Realnál nem számoltak előzetesen azzal, hogy pótolni kellene Benzemát, főleg, hogy szép csendben hosszabbított a következő szezon végéig. Pérezéknek így nemcsak az al-Ittihaddal kellene egyezségre jutniuk, hanem szerződtetni egy csatárt.

Karim Benzema 14 évvel ezelőtt érkezett a Real Madridhoz, sokáig háttérbe szorult, de Cristiano Ronaldo távozása után egyértelműen magára vállalta a vezérszerepet, 2022-ben pedig Aranylabdát nyert. Négy bajnoki címet és öt Bajnokok Ligáját nyert a csapattal a többi közt.

Ronaldo a télen igazolt a szaúdi ligába, a bajnokság csapatai pedig újabb nagyágyúkat szeretnének megszerezni. Benzema lehet a következő, de korábban már több lap megírta, hogy Lionel Messi is könnyen Szaúd-Arábiába igazolhat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik