Nemzetközi foci

Messi a bajnoki cím mellé még két rekordot is odarakhat

Jean-Christophe Verhaegen / AFP
Jean-Christophe Verhaegen / AFP

A Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott a Strasbourg otthonában a Ligue 1 37. fordulójában, és ezzel egy körrel a bajnokság vége előtt bebiztosította a bajnoki címet.

A párizsiak történetük 11. bajnoki aranyát nyerték, és ezzel immáron a legeredményesebb francia klubnak számítanak. A tizenegy elsőségből kilencet az elmúlt 12 évben ért el a PSG, amely a katari tulajdonos érkezése óta dominál a Ligue 1-ben.

A Strabourg ellen a PSG gólját Kylian Mbappé passza után Lionel Messi szerezte, akinek 16. bajnoki gólja volt ez az idényben.

Az argentin klasszisnak ez volt a 496. gólja az európai topligákban, ezzel már ő az egyedüli éllovas, eddig ugyanis Cristiano Ronaldóval állt holtversenyben a lista elején.

Messi pályafutása 43. trófeáját nyerte, ebbe beleszámítanak a klubjaival (Barcelona, PSG), valamint az argentin válogatottal szerzett kupák. A párizsi klubnál két bajnoki címmel és egy francia Szuperkupával gyarapította a gyűjteményét, ami csak azért nem páratlan, mert korábbi barcelonai csapattársa, Dani Alves is 43 trófeánál tart.

A 35 éves Messinek június végén jár le a szerződése, és a hírek szerint nem marad a PSG-nél, hanem visszatérhet a Barcelonához.

Olvasói sztorik