Nemzetközi foci

Kerkez Milos klubja kitiltotta a családi szektorra támadó drukkereit

Angelo Blankespoor / Soccrates / Getty Images
Angelo Blankespoor / Soccrates / Getty Images

Kerkez Milos klubja, az AZ Alkmaar 43 embert kitiltott stadionjából azt követően, hogy a múlt heti Konferencia Liga elődöntő után egy csoport rátámadt a győztes, vendég West Ham United labdarúgóinak hozzátartozóira.

A holland drukkerek a lefújást követően egy kerítést kidöntve hatoltak be az angolok családjai és barátai számára fenntartott részre, majd rátámadtak az ott ünneplőkre. A verekedést látva a West Ham több játékosa, így a csapatkapitány Declan Rice is a bántalmazott hozzátartozók segítségére sietett, és megpróbált közbeavatkozni, illetve az angol csapat egyik szurkolója, Knollsy is a hollandok útját állta és többeket lepofozott, amiért aztán a csapat következő bajnokiján állva tapsolták a West Ham szurkolói.

Az AZ Alkmaar pénteken közölte: tovább folyik a vizsgálat, így előfordulhat, hogy további embereket tiltanak ki a stadionból.

A holland rendőrség eddig 14 embert vett őrizetbe az incidenssel kapcsolatban. A mérkőzést közvetítette a helyi televízió, a hatóság pedig kérte a lakosság segítségét az elkövetők személyazonosságának kiderítése érdekében. Több tucatnyi bejelentés érkezett.

A Konferencia Ligában az összesítésben 3-1-gyel továbbjutó West Ham United mellett a Fiorentina került be a fináléba, amelyet június 7-én Prágában rendeznek.

Olvasói sztorik