Nemzetközi foci

Szexuális zaklatás miatt került börtönbe a német futballcsapat edzője

FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Kicsit izgalmasra sikeredett Lukas Kwasniok spanyolországi kiruccanása: a német másodosztályban szereplő Paderborn edzője ugyanis az utolsó forduló előtt elugrott Mallorcára, ahol szexuális zaklatás miatt börtönbe csukták, majd kiengedték.

Már önmagában az furán hat, hogy egy profi futballcsapat edzőjének a klub megengedi, hogy két forduló között ne a munkájára koncentráljon, hanem kicsit lazítson. De lehet, a Paderborn vezetői azért bólintottak erre rá, mert a csapat már nem érhet oda az osztályozót érő harmadik helyre, az 5-6. hely pedig már biztosan megvan számára.

Így aztán Lukas Kwasniok a szombati, Bielefeld elleni 2-2-es döntetlen után nyaralni indult Mallorcára. Ahol aztán hét elején egy 25 éves nő szexuális zaklatással vádolta, a 41 éves lengyel szakembert pedig őrizetbe vette a rendőrség.

A tengerparton találkoztak és megállapodtak, hogy este találkoznak a szállodai szobában. Ám amikor a nő kettesben maradt vele, meggondolta magát, és azt mondta, hogy nem akar szexelni és el szeretne menni, ám Kwasniok kényszerítette

– írta a helyi Ultima Hora portál.

Az edző minden tagadott és azt mondta, nem történt erőszak. A Paderborn előbb arról számolt be, hogy nincs elegendő információja ahhoz, hogy kommentálhassa az ügyet, majd közleményt adott ki, amelyben bejelentette a tréner szabadon bocsátását.

„Lukas Kwasniokot feltétel nélkül szabadon engedték. Visszatér Németországba, örülünk, hogy ilyen gyorsan tisztázták az ügyet!”

Ügyvédje, Maria Barbancho úgy nyilatkozott, nem tesznek nyilatkozatot,

de a bírósági határoz egyértelmű, és bebizonyította, hogy igazunk volt.

Olvasói sztorik