Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Manchester United nyert és bebiztosította a BL-indulását

Martin Rickett/PA Images via Getty Images
Martin Rickett/PA Images via Getty Images

A Manchester United csütörtökön 4-1-re nyert a Chelsea ellen a Premier League 37. fordulójában.

Már a hatodik percben előnybe kerültek a hazaiak Casemiro góljával, így az első félidő főleg a Chelsea dominanciájáról szólt. A mezőnyfölény mellé azonban csak rossz lövések párosultak, ráadásul még a szünet előtt Martial is betalált egy sakk-mattig kijátszott akció végén.

Térfélcsere után Bruno Fernandes rúgott egy fölső lécet és egyre inkább úgy tűnt, a Manchester Unitedé lesz a meccs végleg. A labda ugyan továbbra is többet volt a vendégeknél, de a manchesteri kontrák életveszélyesek voltak, Kepa Arrizabalaga egy ízben a gólvonalról paskolta ki a labdát. Nem úszta meg a kiadós verést így sem a Chelsea, Bruno Fernandes tizenegyesből volt eredményes a 73. percben, majd öt perccel később Fofana Marcus Rashforhoz passzolt, aki elsőre hibázott, de a kipattanót a kapuba pofozta.

A hajrában Hakim Zijes parádés passzából Joao Félix a felezőtől egészen a tizenhatosig nyargalt és a jobb alsóba lőtt, de sokat elárul a meccsről, hogy a négyperces hosszabbításban Kepa még három (!) bravúrt bemutatott.

A Manchester United győzelmével bebiztosította helyét a legjobb négyben, egyúttal bekerült a Bajnokok Ligájába is a következő idényben – éppen az ősi rivális Liverpoolt elütve ettől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik